Category Archives: Nyheter

Folkbåtsbörsen: Folkbåt säljes

Folkbåt SWE 2, Jo-Jo, världens näst äldsta Folkbåt söker ny ägare.
Jag måste skilja mig från Jo-Jo på grund av ålder, för mycket prylar, husbygge, och att jag ju har en folkbåt till. Jag söker dig som kan forsätta att förvalta denna levande kulturskatt. Pris efter förmåga och lust, det är viktigare att du har ett kännt intresse och en förmåga att sköta en intressant träbåt. På denna punkt är jag petig.

Jo-Jo är fullt seglingsklar, fullt kappseglingskapabel, på minimivikt, bra segel, centrumlyft, matchande Seagull, k-märkt. Vann senaste regttan. Totalrenoverad 2005–09. Helt ny resning, och allt annat totalgenomgånget från topp till tå, och allt sunkigt utbytt. Ring mig för närmare beskrivning. GYS renoveringsstipendium 2011.

Anders Olsen
070-3917522

SM för folkbåt 2020 inställt

Svenska Folkbåtsförbundets styrelse har tillsammans med arrangören Stenungsunds Segelsällskap beslutat att ställa in årets SM i Stenungsund. Med rådande restriktioner och de risker som coronapandemin innebär går det inte att ordna folkbåtsårets kappseglingsmässiga och sociala höjdpunkt. Vi hoppas att få återkomma till Stenungsund som är en fantastisk plats för segling och sociala aktiviteter.

/Styrelsen

Folkbåtsbörsen: Segel säljes

North stor och fock seglat en säsong – i princip nyskick!
Pris: 12000:-

Rolf Uppström
rolf.upp@gmail.com
Tlfn:0734052233

Årets första kappsegling…

…brukar för Ostkustflottiljen vara det klassiska Lidingö runt. Som alla större idrottsevenemang var det i år inställt pga rådande virus-kris – tråkigt och fullt rimligt! Men det går ju att segla och fortfarande följa myndigheternas råd och rekommendationer.

Seglingen ”vår egna Lidingö runt” valde således att ändra klassregeln, max 2 personer ombord, helt i enlighet med Svenska Seglarförbundets rekommendationer. Bansträckningen gjordes också om: start mellan gröna och röda pricken vid Djurgårdskanalens inlopp, mellan Fjäderholmarna, runt halva Lidingö för att vända runt den röda pricken utanför Bosön, sedan tillbaka – så slipper vi transporten runt hela Lidingö när det roligaste är över!

Enkelhet och glad stämning (som vanligt) tillsammans med fysisk distansiering och soligt väder blev en social succé! När fler av våra vanliga kappseglingar nu ser ut att ställas in kommer detta säkert upprepas, förhoppningsvis senast då Vikingaregattan skulle gått av stapeln i juni.

//OFK

Folkbåtsbörsen: Roder säljes

Roder i toppskick, rostfria beslag (måtten ifrån uk-roder), minimivikt, 15,0 kg.
Pris: 6000:-

/Lasse. 070 149 9378

Folkbåtsbörsen: Folkbåt säljes

Folkbåt SWE–699 säljes
Lilla Askerön (Tjörn)
Riggen skadad i övrigt OK
Pris 699:-

Anders Olsson
0705-57 77 45

Guldpokalen är inställd

Beroende på coronaviruspandemin och osäkerheten kring hur den kommer att påverka framtiden har Eckenförde Segel-Club beslutat sig för att ställa in Guldpokalen. Evenemanget är inställt och kommer inte att avgöras senare under 2020.

http://folkboat.com/latest-news.html

Danska mästerskapet 2020

För de som är intresserade av att segla danska mästerskapet i Marstal i slutet av augusti är nu hemsidan uppe med info.

Hermed en meddelelse om at hjemmesiden til Danmarksmesterskaberne 2020 i Marstal er åben. Jeg håber at der også vil deltage Svenske både i år, og samtidig håber jeg at du vil lægge linket på Jeres hjemmeside.

http://fbdm2020.dk/en/

Folkbåtsbörsen: Segel säljes

North Lättvindsfock FL5L i mycket bra skick.
Pris: 4000:-

Rolf
rolf.upp@gmail.com

Folkbåtsbörsen: Supstuga köpes

Jag är på jakt efter sittbrunnskapell ”supstuga” till folkbåt i någorlunda gott skick och pris.

Kontakta gärna:
Stina Larsson Prytz
stina.larsson.prytz@hotmail.com