Rapport från Folkbåtens dag

Idel ädel adel när Folkbåten firades i Göteborg den 22 april.

Mer än 25 personer hade hörsammat västkustflottiljens inbjudan till födelsedagskallas. Folk från ostkusten dök upp och inte minst storfrämmande från Danmark, NFIA:s ordförande Søren Kæstel med fru. Alla träffades i Långedrags SS klubbhus på förmiddagen, och därifrån ut till Hisingen till varvet som var platsen för dopet för 75 år sedan.

Utsikt mot platsen där Bröderna Olssons varv i Arendal låg.

Problemet var bara att varvet var borta och ersatt av en containerhamn. Man fick iallafall trampa på historisk mark, detta under en del skratt. Tillbaka till klubbhuset där det bjöds på buffé, nostalgisnack och bildspel. Nog var det ett värdigt sätt att fira vår fina dam!

Mer bilder finns i ett album på Svenska Folkbåtsförbundets sida.

/Rolf

Kommande evenemang

Sponsorer