SM 2019 hålls vid Rastaholm

Stockholms Segelsällskap och Svenska Folkbåtsförbundet välkomnar alla folkbåtsseglare till Rastaholm för det 55:e Svenska mästerskapet i Folkbåt 22–24 augusti 2019. Detta blir första gången seglingarna hålls på Mälaren, då sjöns största fjärd Björkfjärden blir skådeplats. Banorna ligger med drygt en sjömils utsegling från hamnen.

Inbjudan och mer info finns på SSS:s hemsida, där anmälningformuläret redan har öppnat. Anmälda finns här.

Stockholms Segelsällskaps anläggning vid Rastaholm har värdshus, vandrarhem, stugor, möjlighet att ställa upp husvagnar och -bilar, sjösättningskran och bastu. Sjövägen nås Rastaholm på Ekerö via slussarna i Södertälje eller Skanstull och med bil med väg 261 från Stockholm eller med färja från Slagsta söder om Stockholm. Det finns även bussförbindelse från Brommaplan. I närheten av Rastaholm finns Adelsön och Björkö som var viktiga platser i Sverige i svensk vikinga- och medeltidshistoria samt Drottningholms slott.

Stockholms Segelsällskap har bland annat tidigare ordnat SM för Neptunkryssare 2018, Ifbåtar 2017, 2.4mR 2016, Starbåtar 2015 och Mälarbåtar 2014 samt SSS Höstregatta i över 60 år, som i år ingick i Stockholmsserien efter några års uppehåll.

Med seglingar i slutet av augusti hoppas vi på bra vind och internationellt deltagande då evenemanget ligger bra i förhållande till andra mästerskap.

Kommande evenemang

Sponsorer