Bratt, Johansson & Landén vann blåsigt SM i Stenungsund

Hemmabåten Donald Bratt, Björn-Axel Johansson och Lars Landén kan titulera sig svenska mästare när årets SM avgjordes i Stenungsund i helgen, arrangerat av Stenungsunds Segelsällskap. Regerande mästarna Hans Hamel, Lina Hamel och Christian Söderbäck, Karlshamns SS tog silverpengen och Långedragsseglarna Lennart Magnusson, Mats Brodefors och Kjell Vågfelt fick bronset.

Seglingarna avgjordes på Hakefjorden, dock gjorde de starka vindarna under lördagen gjorde att seglingarna fick flyttas till Askeröfjorden vid Tjörnbron.

SM är även öppet för seglare för andra länder, som dock inte kan ta hem medaljerna. I regattan var dansken Johnny Jørgensen med besättning bäst före Stefan Westerlund och besättning, Finland. Svenska mästarna Bratt, Johansson & Landén kom på en tredjeplats totalt.

Resultat
Magnusson om väderleken i P4 Väst: SM i Folkbåt fick skjutas upp på grund av vinden
Mästaren i P4 Väst: SM-vinnaren Donald Bratt: ”Funderat på det hela livet”

Kommande evenemang

Sponsorer