Inbjudan till träningskvällar

Inför denna säsong med SM och Guldpokal bjuder OFK in till två träningskvällar (träningsförbudet upphävt!).

Tanken är att träna i huvudsak start på mycket lång startlinje (modell Guldpokalen), gärna med viss lä- eller lovartsfördel för att spetsa till det hela lite. Vi lägger alltså en bana bestående av en lång startlinje och en efter-kryss-boj, så att det blir en mycket kort kryss. Vi kommer att ha en följebåt som startar oss. Så övar vi starter och efter-kryss-rundning tills vi tröttnar eller vinden tar slut. Vi ska också kort öva samarbete mellan två båtar för att finna ut gynnad sida av banan. Genomgång vid samlingen.

Anmäl några dagar innan till respektive ledare att du kommer. Vid busväder – kontakta kvällens ledare för besked.

Torsdag 26 maj kl. 17.00. Samling på gästhamnsbryggan eller bryggorna vid kranen, hotellviken, Saltsjöbaden. Detta är torsdagen före Saltisregattan. Ha gärna seglen apterade på båten så att vi kommer igång snabbt. Eftersnack på bryggan – vad har vi lärt oss? Ledare: Hans Torlén, tel 070-5170949.

Torsdag 16 juni kl. 17.00. Samling vid Vikingarnas klubbhus, Djurgården. Detta är torsdagen före Vikingaregattan. Ha gärna seglen apterade på båten vid samlingen. Internationella domaren Bosse Samuelsson kommer att sitta i följebåten och notera våra förehavanden. Vi avslutar kvällen med dricka och macka i Klubbhuset och genomgång, tillsammans med Bosse, vad vi kan dra för lärdomar av taktik och regler. Ledare: Anders Olsen, tel 070-3917522.

Välkomna!

Kommande evenemang

Sponsorer