Wärnegård och Hagerman bäst på Lilla Värtan

DSC_0014

I helgen seglades Vikingaregattan vid Hundudden på Gärdet i Stockholm. Tävlingarna innehöll även distriktsmästerskap för Stockholmsdistriktet. 12 båtar testade på de blivande SM-vattnen på Lilla Värtan, vilket var något fler än de senaste åren. De tolv fick förutom SM-vattnen och dess lynniga vindar även testa på både regn och sol.

Efter en regnig lördag, med tre seglingar, summerades och diskuterades dagen i VSS klubbhus med öl och tilltugg. Efter regattans första dag var nummer 1346 med rorsman Lasse Köhler i ledningen före nummer 1239 med rorsman Hobbe Wärnegård.

Nya distriktsmästare när även de två seglingarna på söndagen hade lagts till protokollet blev Hobbe Wärnegård och Charlie Hagerman från Runmarö Yacht Club i nummer 1239 Hugolina. Wärnegård och Hagerman lyckades ta hem två spikar, en andra- och en tredjeplats under de fem seglingarna och slutade därmed på sju poäng.

Tvåa i Vikingaregattan blev nummer 1346 med Lasse Köhler och Ronny Köhler representerandes Nyköpings Segelsällskap (13 poäng) och trea nummer 1323 med Lars-Gunnar Lindberg, Thomas Niejahr och Lars Blomberg representerandes hemmaklubben Vikingarnas Segelsällskap (16 poäng). Därefter var det jämnt med ytterligare fyra båtar inom tre poäng.
Folkbåtarna återvänder till Hundudden och Vikingarnas Segelsällskap 16–19 juli för att segla om Svenska mästerskapet.

/Webmaster

Kommande evenemang

Sponsorer