SM Nordisk Folkbåt 2022 i Ystad

Ystads Segelsällskap välkomnar alla folkbåtsseglare till Ystad 11–14 augusti 2022 för Svenskt mästerskap för Nordisk folkbåt.

Den gamla handels- och sjöfartsstaden Ystad har i modern tid kommit att utvecklas till ett av landets mest populära turistmål med kritvita sandstränder för sol och bad och med välbevarade kulturbyggnader i den gamla stadskärnan. Årligen anordnas här olika kulturevenemang med besökare från när och fjärran och staden ståtar med två framgångsrika handbollslag som båda spelar på elitnivå.

Ystads Segelsällskap bildades 1932 och firar därmed 90 år under 2022. Samtidigt fyller den Nordiska folkbåten 80 år. Båda dessa jubileer kommer att högtidlighållas i samband med YSS Jubileumsregatta 2022 den 6–14 augusti. Regattan kommer att inledas med SM för ILCA Master under tiden den 6–7 augusti, varefter det är dags för SM för Nordisk folkbåt och SM förH-båt under tiden den 11–14 augusti.

Förutom bankappseglingar i ett av landets bästa seglingsvatten alldeles inpå hamnen kommer det på landbacken att anordnas servering och sociala aktiviteter.

Ystads Segelsällskap inbjuder alla folkbåtsseglare till regattan och hoppas att många av våra utländska folkbåtsvänner kommer att delta. Formell inbjudan kommer.

Reservera redan nu den 11–14 augusti 2022 för folkbåtssegling i Ystad.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Pehr Ola Pehrsson, 070-8577609 eller yss@ystad.nu

Kommande evenemang

Sponsorer