SM 2023 till Västervik

De två segelsällskapen i Västervik, Westerviks Segelsällskap och Västerviks Segelsällskap Wikingarna har tackat ja till Svenska Folkbåtsförbundets förfrågan att arrangera 2023 års svenska mästerskap för Folkbåt. Detta blir det 58:e mästerskapet i ordningen och kommer att hållas i slutet av vecka 32, det vill säga i mitten av augusti.

Tänkt banområde är Lusärnafjärden, vilket innebär en behagligt kort utsegling från hamnen. Det blir första gången SM-seglingarna hålls i Västervik, men det har tidigare funnits en aktiv folkbåtsflotta i staden . Gamleby längre in i Gamlebyviken stoltserar med ett tjugotal folkbåtar byggda på Tore Holms varv. Under senare år har Västervik stått som arrangör för SM för C55 och H-båt 2021 och de två sällskapen samarrangerar varje år kappseglingen Byxelkroken till Öland.

SM-seglingarna ligger strax efter Guldpokalen i Tallin, varför vi hoppas att flera internationella båtar stannar i Västervik och gör oss sällskap på SM på sin hemväg. För att underlätta och locka till detta planerar förbundet aktiviteter för de som har vägen om Stockholm.

WSS, VSSW och Svenska Folkbåtsförbundet önskar alla Folkbåtar hjärtligt välkomna till Västervik i augusti 2023.

Foto: Carina Andersson

Kommande evenemang

Sponsorer