Folkbåtsseglare får Pelle Pettersons hederspris

Claes Hultling längst fram i mitten. Foto: Daniel Stenholm

Grattis Folkbåtsseglaren i 1291, Våga, Claes Hultling som fick motta Pelle Pettersons hederspris vid Seglingens mästare i Marstrand:

”Med ett outtröttligt engagemang för att göra segling tillgänglig för alla har Claes, som förebild och entreprenör, i över 30 år drivit utvecklingen av parasegling och segling för alla oavsett förutsättningar. Stiftelsen Skota Hem och starten av projektet Segling utan gränser 1994 blev plattformen för tusentals personer med funktionsnedsättning att få uppleva segling som idrott och rekreation. Claes bidrog även stort till att parasegling kom med som medaljgren på Paralympics i Sidney 2000 där han representerade Sverige i Tvåfyran.”

Årets seglare prisade hos Svenska Seglarförbundet (8 oktober)

Kommande evenemang

Sponsorer