Svenska mästerskapet 2016 i Stockholm

Uppdaterat: Datumen för mästerskapet blir 16–19 juli, inte 17–20 juli som tidigare meddelats.

English version below.

Seglingar i Stockholm. Foto: Christian Falk
Folkbåtsseglingar i Stockholm. Foto: Christian Falk

Det 52:a Svenska mästerskapet i Folkbåt kommer att hållas på Lilla Värtan vid Hundudden, Djurgården i Stockholm av Vikingarnas Segelsällskap 16–19 juli. Önskemålet har hela tiden varit att mästerskapet ska passa bra ihop med Guldpokalen i Helsingfors, som ju går av stapeln 25–31 juli. SM-tävlingar är öppna även för seglare som inte kommer från Sverige, men bara svenska båtar och besättningar kan bli svenska mästare.

Detta blir tredje gången som mästerskapet ordnas av Vikingarna, hemmahamn för tjugotalet folkbåtar, i centrala Stockholm, tidigare gånger har varit 2001 och 2011. Folkbåtarna kommer att få sällskap av Mälar 22:orna.

Mer information kommer i Folkbåtsnytt, på hemsidan och på Vikingarnas Segelsällskaps hemsida.


Updated: The championship will be held July 16–19, not July 17–20 as communicated earlier.

The 52nd Nordic Folkboat Swedish Championship will be held on Lilla Värtan off Hundudden, Djurgården in Stockholm by yacht club Vikingarnas Segelsällskap July 16–19. The wish has been to make the championship fit together with the Gold Cup in Helsinki that will be held July 25–31. The Swedish Championship regatta is open for sailors coming from outside Sweden, however only Swedish boats and crews may become Swedish Champions.

This is the third time that Vikingarnas Segelsällskap, home for about 20 folkboats, will host the championship in central Stockholm, earlier editions were in 2001 and 2011. This time, the Folkboats will be accompanied by the Swedish Mälar 22 one-designs.

More information to follow in Folkbåtsnytt magazine, here on the website and on the Vikingarnas Segelsällskap website.

Kommande evenemang

Sponsorer